HTML

Fogyókúra edzéssel

A blogjaim az egészséges életmóddal foglalkozik, a helyes táplálkozásról, az edzésekről, egyáltalán az alapoktól. Mindemellett fogok írni tévhitekről is, érdekes lesz:)

Friss topikok

Linkblog

Fogyókúra idején együnk kenyeret?

2010.10.31. 14:19 Hazadi Judit - személyi edző

Fogyókúra alatt együnk kenyeret?

 

Igen, fogyókúra esetén is kell, lehet kenyeret ennünk. Inkább a kérdés, hogy milyet, mennyit, mikor? Nyilván fontos szénhidrátforrás a kenyér számunkra, amikre pedig mindenféle fogyókúra-diéta alatt szüksége van a szervezetünknek. A fehér lisztből készült kenyér és tészta energia- és szénhidráttartalma általában nem tér el lényegesen a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek és tészták energia –és szénhidráttartalmától, azaz egyformán hízlalnak, fogyást nem segítenek elő. Nem azért kell a barna, teljes kiőrlésű kenyeret választanunk vásárláskor, mert azzal fogyást érhetünk el, hanem mert a teljes kiőrlésű gabonából készült kenyerek, tészták egészségesebbek. Előnyeik: magas rosttartalmuk van, amely által később leszünk éhesek, megakadályozzák a zsírok gyors felszívódását, vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben gazdagabbak.

Ezért inkább a barna, rozsos, teljes kiőrlésű kenyereket válasszuk! A tészták közül a durumlisztből készült előnyös választás, mert a glikémiás indexe alacsonyabb.

Javaslom, hogy fogyókúra, diéta alatt a reggelinkben, ebédünkben legyen csak kenyér vagy tészta, ami ne legyen nagy mennyiségű, inkább a felét együk annak a mennyiségnek, mint fogyókúra előtt. Ne kenjük a kenyeret semmivel, ha muszáj, akkor inkább csak nagyon vékonyan, vagy pl. mustárral, hogy a fogyást elősegítsük.  Lényeg, hogy fogyókúra idején is együnk gabonából készült ételeket, mert a szükséges szénhidrátok száműzése hiányállapotok kialakulásához vezethet.

 www.szemelyiedzes.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyiclub.blog.hu/api/trackback/id/tr992411656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása