HTML

Fogyókúra edzéssel

A blogjaim az egészséges életmóddal foglalkozik, a helyes táplálkozásról, az edzésekről, egyáltalán az alapoktól. Mindemellett fogok írni tévhitekről is, érdekes lesz:)

Friss topikok

Linkblog

Fogyókúra?Diéta?Szálkásítás? Mi a különbség?

2010.10.31. 09:28 Hazadi Judit - személyi edző

Fogyókúra? Diéta? Szálkásítás? Mi a különbség?

 

Nagyon konkrétan nincs különbség. Nézzük csak meg… a fogyókúra abból áll, hogy kúra szerűen, ami tarthat akár 1 héttől 3 hónapig is, odafigyelünk a táplálkozásunkra, csökkentjük a kalóriabevitelt. Célunk vele a fogyás, zsírégetés. A diéta szintén kúraszerű, ugyanis  hallottunk már a következő diétákról: 90 napos diéta, elválasztó diéta, káposztaleves diéta, pontdiéta, szénhidrátszegény diéta, stb. A diéta célja ugyanaz,….a fogyás, zsírcsökkentés, esetlegesen betegségek megelőzése, egészségmegőrzés. A szálkásítás sem különbözik elődeitől, annyi különbséggel, hogy ezt a szót inkább edzőtermekben, testépítők, fitneszben élőktől lehet hallani gyakrabban. Aki súlyzós edzést végez, szálkásít, az azt jelenti, hogy az izmokon lévő zsírtól, víztől akar megszabadulni, hogy az izmok kirajzolódjanak, definiáltak legyenek,  ezért ugyanúgy odafigyel a helyes táplálkozásra, több kardió edzést végez, azaz betartja a fogyókúra, diéta szabályait. A cél megint csak a fogyás, de szigorúan zsírbólJ

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyiclub.blog.hu/api/trackback/id/tr322411150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NapiTipp · http://napitipp.hu/feliratkozas 2010.11.17. 18:22:39

én a magam részéről a Nordic Walking híve vagyok. minden reggel megyek egy kört 40-50 percet hegyre fel (és le), de van egy tök jó ötletem, amivel a statisztikákon is változtathatunk: www.napitipp.hu/tippek/orszagos-fitweek-2010 itt kipróbálhattok 1 héten keresztül egy csomó (több mint 110) fitness termet az egész országban és mindezt csak 1440Ft-ért. ez 2 fő részére - egész hétre szól (November 27-December 5).

off:
ha viszont minden nap szeretnéd meg tudni, hogy mi a napi tipp, hogy most 50 vagy akár 90%-e a kedvezmény, [eddig több mint 18 millió (!!!) forintot takarítottunk meg Nektek :) ], akkor katt ide: napitipp.hu/feliratkozas
süti beállítások módosítása