HTML

Fogyókúra edzéssel

A blogjaim az egészséges életmóddal foglalkozik, a helyes táplálkozásról, az edzésekről, egyáltalán az alapoktól. Mindemellett fogok írni tévhitekről is, érdekes lesz:)

Friss topikok

Linkblog

Néhány diéta kritikája és jó tanácsok

2010.10.31. 13:57 Hazadi Judit - személyi edző

Néhány diéta kritikái és jó tanács a fogyáshoz

 

Pontdiéta: A tápanyagokat osztályozza, a szénhidrátban gazdag ételek sok pontot, míg a zsiradékban dúsak kevés vagy nulla pontot érnek. Ennek megfelelően húsból, felvágottból, zsiradékból bármennyit ehetünk, de pl. kenyérből csak minimálisat. A napi pontérték meghatározott, itt az a lényeg, hogy úgysem tudunk olyan sok zsíros ételt elfogyasztani szénhidrát nélkül, hogy hízást eredményezne. Van benne logika, viszont az egészséges táplálkozás követelményeinek nem felel meg ez a diéta.

Elválasztó diéta: Nem engedi egyszerre szénhidrát és zsiradék fogyasztását. Ez az előzőhöz hasonló, így a következményei is.

Káposztaleves diéta: Ízletes leves, melyből bármennyit fogyaszthatunk. A lényeg az egyhangúságon van, lehet bármilyen finom ez a leves, pár nap múlva biztosan kevesebbet fogunk enni belőle. Másik előnye, hogy hamar eltelít. Hátránya, hogy hosszútávon hiánybetegségek léphetnek fel, tehát ez a diéta is megdől az egészségünket illetően.

Almaecet, borecet fogyasztása étkezés előtt: Az ecet nagyfokú savtermelést indít el a gyomorban, gyorsítja az emésztést, emiatt feltételezhető, hogy a tápanyagok hamarabb túljutnak az emésztőrendszeren, kevesebb dolog tud hasznosulni belőlük. Ez igaz lehet, de zsíros ételek fogyasztása esetén nem hiszem, hogy ér valamit. Gondoljunk még arra, hogy aki érzékeny rá, savtermelési problémái lehetnek, akár gyomorfekély is kialakulhat.

 

Nagyon sok diéta létezik még, melyek gyors fogyást eredményeznek, de ha kicsit gondolkodunk, egyik sem egészséges!!

 

A fogyáshoz fontos, hogy naponta többször együnk, mondjuk 5-ször, mert a szervezetünk így nem fog „éhezni”, nem fog raktározni. Fokozatosan látjuk el a testet energiával, így a vércukorszintünk sem ingadozik túlságosan, amely felel az éhségérzet kialakulásáért is. Mindemellett sosem lesz éhségrohamunk, ami ugye ismerős?!

 

A fogyáshoz nem elég diétázni, sportolnunk is kell. A fitnesz egy életmód, mégpedig egy egészséges életmód. Hetente legalább háromszor járjunk el edzeni, sokféle sport létezik, mindenki megtalálhatja azt a mozgásfajtát, melyet kedvelhet is. Fontos, hogy mindenféle mozgásformát fokozatosan kezdjünk!!

 

Akinek nincs ideje edzeni, az pl. ha megy valahová tömegközlekedéssel, hamarabb szálljon le a buszról, gyalogoljon egy kicsit. Autóval is van megoldás, pár utcával arrébb leparkolunk, így lehet gyalogolni. Lift helyett is gyalogolhatunk, az otthonunktól messzebbi közértben vásároljunk, nem árt egy kis cipekedés.

 

Az ideális fogyókúra az egészséges táplálkozás elveit követi, ügyel a tápanyagok megfelelő arányára, a vitamin és folyadékbevitelre. A hangsúly a lassú, de tartós fogyáson van. Megfelelő, ha egy héten 1-1,5 kg-ot veszítünk fogyásunk során.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyiclub.blog.hu/api/trackback/id/tr392411621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása