HTML

Fogyókúra edzéssel

A blogjaim az egészséges életmóddal foglalkozik, a helyes táplálkozásról, az edzésekről, egyáltalán az alapoktól. Mindemellett fogok írni tévhitekről is, érdekes lesz:)

Friss topikok

Linkblog

Fogyókúra a szaunában

2010.10.31. 16:23 Hazadi Judit - személyi edző

Fogyókúra a szaunában

 

 

A szaunázással, sporttal akár napi 1-2 kg-ot is fogyhatunk, sokan így vélik. Úgy tartják, hogy az izzadással eltávoznak testünkből a betegségeket előidéző méreganyagok, a különleges gyakorlatok és gyógynövénye hatására pedig a lélek is megtisztul. A magas testhőmérsékletet a szervezet a fertőzésekkel szembeni védekezés érdekében hozza létre, ha megbetegszünk, akkor is gyakran megpróbáljuk jól kiizzadni magunkból a bajt. A szaunázás régi szokás, melynek előnyeit a tudomány is igazolta: a hő terhelést jelent a szervezet számára, ami az edzéshez hasonlóan edzi a szív- és érrendszert, a jobb véráramlás pedig hozzájárulhat az intenzív testmozgás után kialakult izomláz enyhítéséhez is. Veszélyes is lehet: a magas vagy alacsony vérnyomás, érrendszeri betegségek, terhesség, visszérgondok esetén komoly problémákat okozhat a magas hőmérséklet és ha korábban soha vagy régóta nem szaunáztunk, nem tudhatjuk, miként reagál szervezetünk a hirtelen forróságra. Fontos még tudni, hogy tényleg fogyás lesz az izzadással, de azzal vizet veszítünk, nem zsírt, tehát azt pár órán belül pótoljuk, visszajön. A méreganyagok is csak azok távoznak a szervezetünkből, melyek vízben oldódóak! Tehát a szaunázás nem idéz elő tartós fogyást!

 

www.szemelyiedzes.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyiclub.blog.hu/api/trackback/id/tr442411874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása