HTML

Fogyókúra edzéssel

A blogjaim az egészséges életmóddal foglalkozik, a helyes táplálkozásról, az edzésekről, egyáltalán az alapoktól. Mindemellett fogok írni tévhitekről is, érdekes lesz:)

Friss topikok

Linkblog

Este 6 után nem szabad enni?

2010.10.31. 16:12 Hazadi Judit - személyi edző

Fogyókúra esetén este 6 után nem szabad enni?

 

Szinte mindenki úgy tudja, hogy fogyókúra-diéta alatt az este 6 utáni étkezéstől hízunk, nem szabad enni már. A tv-zés közbeni nagy vacsorák, nassolások, teli pocakkal való lefekvés természetesen elhízáshoz vezethet. Nagy hiba az is, hogy rohanó életmódunk miatt gyakran nincs időnk, lehetőségünk enni a nap folyamán, így este a vacsora válik főétkezésünkké. A rohamban, teljesen kiéhezett állapotban összeállított vacsoráknak az elkészítésekor pedig nem a kímélő, hanem a hagyományos magyar ételeket részesítjük előnyben. Ami még rosszabb, ha a nap végén válogatás nélkül felfalunk mindent, amit a hűtőben találunk.  A fogyásra vágyók viszont már délután 3-4-5 órakor esznek utoljára, korgó gyomorral fekszenek le aludni. Ha már nem eszünk kora délutántól, nem jelent garanciát arra, hogy a nap megelőző részében nem biztosítjuk be magunkat nagy evészetekkel a kellemetlen éhségtől korgó gyomor ellen. Az egész napi energia bevitel az, ami különösen számít nem az az időpont, amikor eszünk. Pl. ha reggel eszünk nagy adag édességet, akkor hiába koplalunk egész nap, és lehet böjtölés a vacsoránk, mégis hízhatunk. A helyes módszer, ha rendesen eszünk egész nap, lehetőleg minél egészségesebb ételt. Amikor már nem tanácsos enni, az lefekvés előtt 2-3 órával, hogy se az éhség, se a megterhelt gyomor ne nehezítse alvásunkat. Meg kell érteni, hogy ha 6 után nem eszünk, de pl. este 11-kor fekszünk le, reggel 9 után ébredünk, akkor sokáig éhezik a szervezet, majd az első étkezésünket el fogja raktározni zsírba. Fontos a reggeli is, hiszen ezzel alapozzuk meg az üzemanyagunkat a nap további részére.

www.szemelyiedzes.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyiclub.blog.hu/api/trackback/id/tr12411853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása