Sok-sok olvasmány létezik az egészséges táplálkozásról, minél többet olvasun róluk, annál több ellentmondásba keveredünk. Ugyanígy a tanulmányokban is. Én mindegyiken elgondolkodom, logikát keresek bennük, tovább kutatok. Íme egy újabb érdekesség. Mostanában a nyers hús és hal fogyasztását magasztalják, mert a főzés csökkenti a hal és a hús tápértékét... pedig a főzés arra is jó, hogy megakadályozza, hogy ezek az értékes fehérjeforrások a halálunkat okozzák. Az inuit indiánok étrendje nyers rénszarvasból és nyers sarki pérből áll. Az inuitok egészséges emberek, a férfiak álatlában erősek és izmosak.Viszont a rénszarvas tiszta és szennyezetlen vidéken él. Ráadásul a hús megfagyasztása elpusztítja a trichinózis paazitákat. Annak ellenére, hogy az inuitok fagyottan eszik a rénszarvast, a jegesmedve húsát csak akkor eszik meg, ha előtte alaposan megfőzték. A mi asztalunkra kerülő szarvasmarhát, sertést és baromfit nagyipari körülmények között tenyésztik. A paraziták és baktériumok nagy számban találhatók a populációban. A levágás után az állat húsa fertőzött marad. Csak alapos főzéssel lehet megszabadulni ezektől a fertőzésektől. Nem egy ember halt már meg amiatt, hogy nem kellően megfőzött húspogácsát tartalmazó hamburgert evett. Tehát mindig alaposan főzzük meg a húst , halat és a tojást.