HTML

Fogyókúra edzéssel

A blogjaim az egészséges életmóddal foglalkozik, a helyes táplálkozásról, az edzésekről, egyáltalán az alapoktól. Mindemellett fogok írni tévhitekről is, érdekes lesz:)

Friss topikok

Linkblog

Nyújtással megelőzhetőek a sérülések?

2010.10.31. 13:14 Hazadi Judit - személyi edző

Nyújtással megelőzhetjük a sérüléseket – nem igaz…

 

Vizsgálatok alapján azt mondhatjuk, hogy nincs összefüggés a nyújtó gyakorlatok és a sérülések megelőzése között. A nyújtás által rugalmasabbak leszünk, de a legtöbb sérülés normál mozgástartományban következik be. A sérülések megelőzésére alkalmasabb a bemelegítés, így több vér jut az izmokba, emeljük a pulzusunkat. Sose nyújtsunk bemelegítés helyett, hiszen ekkor az izmok még hidegek, nincs mit nyújtani rajtuk, ekkor bekövetkezhet sérülés. Annyiban igaz az állítás, hogy mivel növeljük a mozgáshatár kiterjedését, így nem lesz izomtúlfeszítés. A nyújtás további előnyei: megelőzheti az izomláz kialakulását, segít, hogy az izmok jobb vérellátás miatt gyorsabban regenerálódjanak, nő az izmok terhelhetősége, javítja az izomtónust.

www.szemelyiedzes.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyiclub.blog.hu/api/trackback/id/tr242411566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása