HTML

Fogyókúra edzéssel

A blogjaim az egészséges életmóddal foglalkozik, a helyes táplálkozásról, az edzésekről, egyáltalán az alapoktól. Mindemellett fogok írni tévhitekről is, érdekes lesz:)

Friss topikok

Linkblog

Fogyókúra-egészség

2010.10.31. 13:36 Hazadi Judit - személyi edző

Fogyókúra – Egészség

 

Az úgynevezett divatfogyókúrák rövid idő alatt gyors fogyást ígérnek, de sokan nem tudják, hogy ez nagyon káros következményekkel járhat!! A tapasztalatok alapján, ha drasztikusan megváltoztatjuk étrendünket, ezáltal gyorsan sok kilótól szabadulunk meg, a diéta befejezése után hamar visszahízunk a kiindulási súlyunkra, akár többre is..! A hirtelen fogyás következményeként a testünk nem tud gyorsan alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, így a kitágult bőr sem tud regenerálódni. Az ilyen fogyókúrák miatt alakulhat ki a jojó-effektus, mert az alapanyagcsere felborul, sajnos már alacsony kalória bevitel esetén is hízás következhet be. A rendszertelen táplálkozás miatt a testünk nem fogja tudni, hogy mikor kap legközelebb táplálékot, ezért ha táplálékhoz jut, annak nagy részét elraktározza zsírba. Ez nagyon nem jó nekünk. Ilyenkor a szervezet megijed attól, hogy nem fog kapni táplálékot, ezért túlélési stratégiát folytat. Mindez nem elég, ráadásul a napi tevékenységünkhöz izmot fog lebontani, ami megint csak rossz nekünk, hiszen az izom nagyon fontos a zsírégetéshez, az égésekhez, a megfelelő anyagcseréhez! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyiclub.blog.hu/api/trackback/id/tr262411601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása